Dragana Mirkovic

Dragana Mirkovic
Najlepsa

Tuesday, January 25, 2011

Dragana Mirković: Volela bih da rodim još jedno dete

Pevačica Dragana Mirković koja je već punih 11 godina u braku sa suprugom Tonijem, priča kako je sa svojom porodicom proslavila katolički Božić, ali i kako se priprema za veliki pravoslavni praznik koji će ove godine proslaviti u Beču a ne u svom rodnom Kasidolu.

"Naš Božić proslavljamo onako kako su me roditelji naučili, sa svim običajima. Često smo u Srbiji za Božić, ali dešava se da ostanemo i u Austriji, kao sad na primer. Dešava se to zbog nekih poslovnih obaveza ili zbog toga što nam se vreme ne dopada, pa se brinemo da se deca ne prehlade... Inače, za Badnje veče sedimo na slami, na podu, a za katolički Božić za stolom. Za katolički Božić na ukrašenom venčiću nalaze se četiri sveće i ne unosi se badnjak. To su jedine razlike koje sam primetila za ovih jedanaest godina“.

Dragana priznaje da ne zna da umesi česnicu, nego da to neko drugi radi umesto nje, ali da podjednako učestvuje oko priprema za praznik.

"Neko drugi mesi česnicu, ali učestvujem i ja u tome. Stavljamo sve što ide u česnicu - novac, bosiljak za zdravlje i neki deo od vrata ili badnjaka koji asocira na kuću. Najinteresantnije je kad delimo česnicu i gledamo ko je šta dobio u svom parčetu. To mi je veoma zanimljivo, kao i deci. Za Badnje veče je posna trpeza. Obavezno pijani šaran, različite vrste ribe... Deca vole pohovane filete. Naravno, pohujemo bez jaja, zatim posni pasulj i mnoga druga posna jela. A za Božić pečenje, sarma, razni prilozi, predjela... Bitno je samo da je veselo. Dođe Tonijeva familija, svrate prijatelji. Za katolički Božić, kao i za pravoslavni, puna mi je kuća".

Pevačica je izjavila da bi volela da postane majka i treći put, ali da su to stvari koje ne mogu da se planiraju nego se jednostavno dogode.

"Beba ne može da se planira, ali ako se desi, biću najsrećnija. Zaista bih volela da rodim još jedno dete. To je jedino što želim. Za Božić i Novu godinu samo mogu da se zahvaljujem bogu i ništa drugo. Ne treba ništa da želim, samo treba da se zahvaljujem".

No comments:

Post a Comment

Gaga Mirkovic

Dragana Mirković: Za sat vremena prodala 100 karata

I pored toga što se reklama za humanitarni koncert koji će Dragana Mirković sa specijalnim gostima održati 30. septembra u Centru „Sava“ još uvek nije zavrtela, fanovi folk zvezde pohrlili su ka priodajnim mestima, pa je tako u prvih sat vremena prodato okruglo 100 karata. Ako se po jutru dan poznaje, nema sumnje da će poznata dvorana biti dupke puna, a budući da Dragana punih dvanaest godina nije zapevala u prestonici, verovatno će se tražiti i karta više. Prihod od prodatih ulaznica umnogome će olakšati život osobama sa invaliditetom, prvenstveno dečici, a ovim lepim gestom popularna pevačica još je jednom pokazala da nije humana samo na rečima, već i na delu.